-->

Απορρίφτηκε απο την ΕΟΚ και η Ξάνθη

02 Φεβρουάριος 2017 Γράφτηκε από   Κώτσαρης Δημήτρης
Μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ προδιαγράφεται με τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναικό και Άρη. Όποια πόλη και γήπεδο έπεσε στο τραπέζι ως πρόταση απορρίφθηκε απο την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρης. Πρώτα η Λάρισα η οποία είχε προταθεί θεωρήθηκε ως ακατάλληλη  λόγω οτι η αστυνομία της πόλης δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα σε συνδυασμό με τα μπλόκα των αγροτών που υποτίθεται θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Η αμέσως επόμενη επιλογή ήταν η πόλη της Ξάνθης η οποία πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, απορρίφθηκε. Ο λόγος; Σύμφωνα  με τον κύριο Βασιλακόπουλο πρόεδρο της ΕΟΚ, υπάρχει ο φόβος δημιουργίας επεισοδίων μεταξύ των οπαδών και της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης. Κάτι τέτοιο όμως δεν επρόκειτο να γίνει καθώς όλοι όσοι ζουν στην περιοχή της Θράκης γνωρίζουν την αρμονική συνύπαρξη των δύο πολιτισμών και θρησκειών. Αυτή η εξέλιξη έχει θορυβήσει πλειάδα ανθρώπων που κατάγονται απο την Ξάνθη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος δήλωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook οτι "Τους ανθρώπους εδώ δεν τους ξεχωρίζουμε απο το θρήσκευμα, αλλά απο την αξία". Επιπροσθέτως και η ΝΟΔΕ Ξάνθης απήντησε στον κύριο Βασιλακόπουλο, αλλά αντιδράσεις υπήρξαν και απο τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο. Ως έσχατη επιλογή που φαίνεται και η επικρατέστερη είναι αυτή που θέλει τον τελικό να πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις προσεχείς μέρες με τις αντιδράσεις να ποικίλουν. Αλλά αυτή η πικρία που μας αφήνει όλη αυτή η υπόθεση μας δείχνει για ακόμα μιά φορά  το οτι το Υπουργείο αθλητισμού και κατ’επέκταση το κράτος αντιμετωπίζει τα πράγματα με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Rodopi Sports είναι ένα site το οποίο ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εδώ και 5 χρόνια περίπου. Ο αθλητικός κόσμος της Ροδόπης το γνωρίζει καλά. Ασχολούμαστε κυρίως με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς για τους επαγγελματίες υπάρχουν πολλά βήματα. Οι ερασιτέχνες αθλητές όμως τόσα χρόνια στερούνταν λόγου. Μέσω του Rodopi Sports λοιπόν γίνεται ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης γνώστης του τι συμβαίνει στον πρωτογενή αθλητισμό της περιοχής μας. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι όλοι όσοι βάζουν ψυχή και χρόνο για τον αθλητισμό. Τουρνουά, βραβεύσεις, βιντεοσκοπήσεις κτλ είναι λίγα από αυτά που έχει κάνει το site προσπαθώντας να προωθήσει τον αθλητισμό της περιοχής μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά…