Τρεις οι κατηγορίες απο Σεπτέμβριο

08 Ιούνιος 2017 Γράφτηκε από   Σκουταρίδης Γιώργος

Από τα πιο αρνητικά σημεία των ερασιτεχνικών κατηγοριών είναι ο μικρός αριθμός αυτών. Πριν από λίγα χρόνια αριθμούσαμε γύρω στους 50 συλλόγους σε τέσσερις κατηγορίες για να φτάσουμε τώρα με τα τόσα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, να έχουμε δυο κατηγορίες με 26 ομάδες. Μαθαίνουμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι υπάρχει μια κινητικότητα από ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν εκ νέου με τα χωριά τους και τις ομάδες του. Λογικά την νέα σεζόν θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες Α-Β- και Γ και όπως δείχνουν τα πράγματα από 12 συλλόγους έκαστος. Εάν γίνει αυτό είναι από τα πιο ενθαρρυντικά στοιχεία των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο μας. Και μακάρι να υπάρξουν τις επόμενες χρονιές και άλλοι «ρομαντικοί» του αθλήματος που θέλουν να φανουν προς τα έξω οι προσπάθειες της ομάδας τους.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

 • Πέρασαν τα γραπτά οι διαιτητές και παρατηρητές

  Πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις οι διαιτητές και επόπτες που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από τρεις εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη. Αλλά και οι παρατηρητές για την πρώτη και δεύτερη κατηγορία είχαν ευτυχές τέλος αφού από την νέα σεζόν θα είναι στους πίνακες παρατηρητών.

  Την επόμενη αγωνιστική θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από την ΕΠΣ Θράκης στο πρωτάθλημα της Super League και της Football League   τους Γκράνα Χρήστο, Κουμπαράκη Στέφανό και Κιγιτζή Ενγκιν. Ενώ από πλευράς (βοηθών έχουν περάσει τον γραπτό σκόπελο) οι Δημητριάδης Ευθύμης και Χούσκογλου Αιχάν.

  Από πλευράς παρατηρητών ο Γαβριηλίδης Βασίλης και ο Ταπατζάς Μανώλης θα είναι οι εκλεκτοί γι’αυτή την θέση από την ΕΠΣ Θράκης. 

  Μοιραστείτε το

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 • Ολοκληρώνεται το νέο γήπεδο της ΕΠΣ
  Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το νέο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης πίσω από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Υπό τις επιστασίες του ίδιου του προέδρου κ. Γαβριηλίδη ετοιμάζονται τα τελευταία έργα για να ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός χώρος. Τα δοκάρια , οι πάγκοι μπαίνουν σιγά σιγά στις  θέσεις τους προκειμένου να είναι έτοιμα πριν από την έναρξή του πρωταθλήματος. Σίγουρα όταν θα ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο θα είμαστε μια από τις μοναδικές ενώσεις που θα έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν οι περισσότεροι. Μάλιστα και ο παλιός τάπητας περνάει σε φάση αναμόρφωσης μιας και θα τοποθετηθεί επιπλέον καουτσούκ. Άρα το μόνο που μας μένει είναι οι νέες κερκίδες που θα πρέπει να μπουν από την πλευρά του νέου γηπέδου για να υπάρχει η ανάλογη υποστήριξη στους παίκτες των Προσκυνητών όταν θα αγωνίζονται εκεί.  

  Μοιραστείτε το

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  Αναφέραμε ότι το έργο το επιβλέπει ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Γαβριηλίδης, παρότι είναι σε διακοπές κάπου στην Χαλκιδική πηγαινοέρχεται ανά δυο μέρες στην Κομοτηνή για να είναι όλα στην εντέλεια.  Για τον ίδιο τον πρόεδρο το έργο αυτό είναι ένα στοίχημα και μια παρακαταθήκη για το μέλλον το παιδιών όλων μας, και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Μήπως να ονομαστεί το νέο γήπεδο «Γαβριηλίδης Μάνος;»
   
 • Τι έγινε στην γενική συνέλευση
  Χωρίς παρατράγουδα αλλά με σημαντικές ειδήσεις πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης στο ξενοδοχείο Chris &Eve. Παρουσία 19 σωματείων από τους 33 που είναι εγγεγραμμένοι έγινε η συνεδρίαση σε πολύ καλό κλίμα. Αφού διαβάστηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός και εγκρίθηκε από τα μέλη περάσανε σε θέματα που αφορούν τις ομάδες και το μέλλον αυτών. Καταρχήν από την νέα περίοδο θα υπάρχει μια αυστηρή στάση της ΕΠΣ Θράκης απέναντι στα κακόβουλα σχόλια των ομάδων αλλά και ποδοσφαιριστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσής.

  Μοιραστείτε το

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό έφερε κάποιες αντιδράσεις ωστόσο ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα 14-25-26. Όσον αφορά στις κατηγορίες τονίστηκε ότι εάν υπάρξουν νέες ομάδες στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου της Ροδόπης τότε το πιο πιθανόν να γίνει και η τρίτη κατηγορία, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι από φέτος θα γίνει πρωτάθλημα παλαίμαχων με αρκετούς να είναι θετικοί σε μια τέτοια προοπτική. 
  Για το παιδικό πρωτάθλημα είχαμε και τις περισσότερες απόψεις ανάμεσα στους διοικούντες των ομάδων με την αρμόδια αρχή του ποδοσφαίρου. Κάποιοι ήθελαν να παραμείνει το υπάρχων καθεστώς στην μεγάλη κατηγορία, να είναι προαιρετική η παρουσία ομάδας της παιδικής από έναν σύλλογο, ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν την απαραίτητη παρουσία των παιδικών ομάδων από την επόμενη περίοδο για το καλό του ποδοσφαίρου . Λύση δεν βρέθηκε αν και μάλλον θα επικρατήσει η πρώτη εκδοχή με τους περισσότερους να συμφωνούν. Η είδηση είναι άλλη αφού ο πρόεδρός δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 500 ευρώ σε όποιους συλλόγους κατεβάσουν παιδική ομάδα από την νέα περίοδο χωρίς να υπολογίζονται οι ακαδημίες. Μπορεί το παιδικό πρωτάθλημα να είναι σε θολά νερά ωστόσο αυτή η πρόταση εάν θα υλοποιηθεί είναι μια από τις σοβαρότερες εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τομέα αυτό. 
   
 • Ξεκίνησε η τοποθέτηση του τάπητα
  Ξεκίνησε χθες η τοποθέτηση τάπητα ποδοσφαίρου στο νέο γήπεδο των εγκαταστάσεων «Γεωργίου Παπαδριέλης» πίσω από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ήταν ένα έργο που ξεκίνησε από την περασμένη περίοδο ωστόσο και λόγω κρίσης καθυστέρησε παραπάνω από το αναμενόμενο. Πλέον η αρμόδια αρχή του ποδοσφαίρου μας μπορεί να καυχιέται διότι «χτίζεται» ένα γήπεδο τελευταίας γενιάς. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ενώ μετά θα γίνουν και άλλες εργασίες, όπως η εγκατάσταση των δοκαριών αλλά στο πρόγραμμα έχει μπει και η τοποθέτηση κερκίδων. Βέβαια αυτό το τελευταίο θέλει δουλειά για να ολοκληρωθεί το έργο ωστόσο οι υπεύθυνοι της ΕΠΣ Θράκης πιστεύουν ότι και αυτό θα υλοποιηθεί. Παρόλα αυτά και στο παλιό τάπητα θα γίνουν κάποιες εργασίες όπως το καουτσούκ που θα τοποθετηθεί  στον ταλαιπωρημένο αγωνιστικό χώρο. Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο λογικά θα μιλάμε για ό,τι καλύτερο διαθέτει ο νομός μας στο κομμάτι των γηπέδων εγκαταστάσεων. Και σε αυτό οφείλουμε να πούμε τα συγχαρητήρια σε όσους ενεπλάκησαν στο παραπάνω έργο. 

  Μοιραστείτε το

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
 • Αύριο η γενική συνέλευση
  Αύριο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα στις 19:00 και σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Τα θέματα λίγο πολύ είναι γνωστά. 
  1. Έκθεση Διοικητικού Απολογισμού 2016
  2. Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού
  3. Έκθεση Οικονομικού Απολογισμού 2016
  4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  5. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2016
  6. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2018
  7. Εισδοχή νέου μέλους-ΑΟ ΜΕΣΣΟΥΝΗΣ
  8. Άλλα θέματα
  Βεβαία οι περισσότεροι περιμένουν την ογδόη ενότητα μιας και πολλά θέματα της καθημερινής ποδοσφαιρικής ζωή προκύπτουν κάθε σεζόν. Να θυμίσουμε ότι την νέα περίοδο θα έχουμε και τις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης για νέο πρόεδρο αλλά και μέλη. Από τώρα άλλωστε γίνονται ζυμώσεις και συζητήσεις των υποψηφίων με τους συλλόγους. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αναφορές πάνω σε αυτό το θέμα. 

  Μοιραστείτε το

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   

Το Rodopi Sports είναι ένα site το οποίο ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εδώ και 5 χρόνια περίπου. Ο αθλητικός κόσμος της Ροδόπης το γνωρίζει καλά. Ασχολούμαστε κυρίως με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς για τους επαγγελματίες υπάρχουν πολλά βήματα. Οι ερασιτέχνες αθλητές όμως τόσα χρόνια στερούνταν λόγου. Μέσω του Rodopi Sports λοιπόν γίνεται ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης γνώστης του τι συμβαίνει στον πρωτογενή αθλητισμό της περιοχής μας. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι όλοι όσοι βάζουν ψυχή και χρόνο για τον αθλητισμό. Τουρνουά, βραβεύσεις, βιντεοσκοπήσεις κτλ είναι λίγα από αυτά που έχει κάνει το site προσπαθώντας να προωθήσει τον αθλητισμό της περιοχής μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά…