Κάρτα Αθλητή –Ενώσεις σημειώσατε 2

0
395

Μπάχαλο με την κάρτα υγείας αθλητή δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νομό της Θράκης και όχι μόνο. Η  απόφαση του υπουργείου αθλητισμού αλλά και υγείας να θεσπίσει την μεμονωμένη κάρτα για κάθε αθλητή έφερε αναβρασμό σε όλες τις ομάδες. Και αυτό διότι εάν δεν έχει κάποιος στην κατοχή του την παραπάνω κάρτα δεν μπορεί να μετέχει στα πρωταθλήματα της Ελλάδας. Μια απόφαση που σίγουρά έχει διφορούμενες απαντήσεις μιας και όλα έγιναν ακόμα μια φορά στο πόδι. Καλό και πρέπει να κοιτούμε για την υγεία κάθε ανθρώπου πόσο μάλιστα όταν ασχολείται με τον αθλητισμό. Η υγεία πάνω από όλα. Η υπουργική αυτή απόφαση βεβαίως πρέπει να είναι πλέον απαραίτητη για να γνωρίζουν άπαντες το τι μέλλει γενέσθαι με τον οποιοδήποτε που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Αλλά αυτό θέλει μελέτη, οργάνωση και  μεθοδικότητα γύρω από το θέμα. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγο διάστημα να θέλεις σώνει και καλά να βάλεις έναν έξτρα προϋπολογισμό στις ομάδες αλλά κυρίως στους αθλητές. Όλες οι εξετάσεις που είναι απαραίτητες για να πάρεις την ελευθέρα για να αθληθείς έχουν ένα ανάλογο κόστος, που σίγουρα αυτή την δεδομένη φάση δεν το έχει υπολογίσει κανείς στον φετινό προϋπολογισμό του.

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια ασάφεια για το αν θα ξεκινήσει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αλλά και αυτό του κυπέλλου. Πληροφορηθήκαμε ότι έχει παρθεί μια νέα παράταση προκειμένου να τακτοποιηθούν τα παραπάνω έγγραφα. Σχεδόν όλες οι ενώσεις τα έψαλαν στα υπουργεία προκειμένου να πετύχουν την παράταση. Αυτό έγινε και έτσι το ΣΚ θα δούμε μπαλίτσα στα γήπεδα του νομού μας.

Καλό είναι να βλέπουμε τον αθλητισμό με την αρμόζουσα σοβαρότητα όσο και αν είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αλλά αυτό απαιτεί χρόνο και κόστος. Η πολιτεία για το δεύτερο θα κάνει κάτι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here