-->

Δημόκριτος: Η Νέα δύναμη στην Κομοτηνή

08 Φεβρουάριος 2017 Γράφτηκε από   Σκουταρίδης Γιώργος
Η πανεπιστημιακή ομάδα μπάσκετ του Δημόκριτου ήταν μια ιδέα και μια επιθυμία που υπήρχε πολλά χρόνια. Φέτος με τις κατάλληλες συνθήκες και με τη σύζευξη ενός κοινού οράματος πολλών ανθρώπων η ομάδα έγινε πραγματικότητα. Πρωτεργάτης αυτή της ιδέας είναι ο προπονητής κος Καρυπίδης, που βλέπει αυτά που διδάσκει στη σχολή των ΤΕΦΑΑ να βγαίνουν και μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε ο μεγαλύτερος λόγος για να υπάρχει αυτή η ομάδα είναι ακριβώς το παραπάνω, να έχουν δηλαδή βήμα οι φοιτητές. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ένθερμη αποδοχή και υποστήριξη της ιδέας από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο του κλειστού της Κομοτηνής.
Οι κερκίδες είναι γεμάτες, ενώ οι τσιρλίντερς που έχει ο Δημόκριτος στο πλάι του δίνουν έναν άλλον παλμό. Η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες, φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπως ο Στασινόπουλος, ο Μπούτας, ο Οικονομάκης και που έπαιζαν σε ομάδες της πόλης. Παράλληλα ετοιμάζονται μέσω μαθημάτων των ΤΕΦΑΑ κι άλλοι ανερχόμενοι καλαθοσφαιριστές. Δεν είναι κρυφό ότι υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή η ομάδα να στερηθεί αριθμού παικτών, αφού θα έρθει η ώρα που οι φοιτητές- παίκτες θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στα ΤΕΦΑΑ. Ωστόσο η μεθοδική δουλειά που έχει ξεκινήσει από τα πρώτα βήματα γέννησης της ομάδας δείχνει ότι θα αποδώσει καρπούς και αργότερα. Παρότι ο Δημόκριτος αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή, τώρα πλέον δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του και παρότι ξεκίνησε με -2 βαθμούς (λόγω της μη ύπαρξης παιδικής ομάδας) απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας στην κατηγορία του. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι καλό να αναφερθούν και αυτοί που υποστηρίζουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια, όπως το ΚΤΕΛ Κομοτηνής για τις μετακινήσεις, το El Clasico, το Ηχοδρόμιο αλλά και οι ίδιοι οι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ που συνδράμουν οικονομικά ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διαιτησίας. 
 
 
Α.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ BASKETBALL TEAM
Head Coach: ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
Υπηρεσιακός Προπονητής/Παίχτης: Μπούντας Βασίλης 19 1.88 G
Βοηθός Προπονητή: Χαραλαμπόπουλος Βασίλης
Βοηθός Προπονητή: Γκανάτσιος Κωσταντίνος
Στατιστικολόγος: Χελιδώνη Μαριαλένα
Γυμναστής/Παίχτης: Στασινόπουλος Βασίλης 22 2.02 C
Αλυσανδράτος Α. 21 1.88 G
Αργυρόπουλος Π. 20 1.80 P-M
Γιαννακόπουλος Η. 20 1.84 G
Ζολώτας Σ. 22 1.87 G
Ιωσιφίδης Π. 29 1.93 F
Καπνιάς Ν. 20 1.83 G
Κώστας Π. 20 1.89 F
Μοσχούς Μ. 20 1.86 G
Μπέγιο Μ. 18 1.90 G
Νταγιάντης Χ. 21 1.90 G
Οικονομάκης Α. 20 1.92 F
Πλάκας Κ. 18 1.98 C
Πολίτης Γ. 19 1.86 P-M
Ρυακιωτάκης Β. 1.80 P-M
Στεφανίδης Α. 20 1.85 G
Φραντζεσκάκης Α. 20 1.91 F
Team Manager : Πανταζής Σαράντης 
 
 
 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Rodopi Sports είναι ένα site το οποίο ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εδώ και 5 χρόνια περίπου. Ο αθλητικός κόσμος της Ροδόπης το γνωρίζει καλά. Ασχολούμαστε κυρίως με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς για τους επαγγελματίες υπάρχουν πολλά βήματα. Οι ερασιτέχνες αθλητές όμως τόσα χρόνια στερούνταν λόγου. Μέσω του Rodopi Sports λοιπόν γίνεται ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης γνώστης του τι συμβαίνει στον πρωτογενή αθλητισμό της περιοχής μας. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι όλοι όσοι βάζουν ψυχή και χρόνο για τον αθλητισμό. Τουρνουά, βραβεύσεις, βιντεοσκοπήσεις κτλ είναι λίγα από αυτά που έχει κάνει το site προσπαθώντας να προωθήσει τον αθλητισμό της περιοχής μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά…