Ο Θυμός μας μεγαλώνει

16 Μάιος 2017 Γράφτηκε από   Καλφόπουλος Χάρης
Αφορμές για συζήτηση υπάρχουν πολλές. Από το δικό μας τοπικό πρωτάθλημα μέχρι τις κορυφαίες κατηγορίες σε όλο τον πλανήτη. Ας ξεκινήσουμε από τα δικά μας όμως. Παρακολουθήσαμε όλοι το ροντέο που έλαβε χώρα στο γήπεδο του Ιάσμου το Σάββατο και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να σκεφτούμε. Δεν θα κάτσω να ψάξω ποιος φταίει, δεν θα κάτσω να ρωτήσω τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν αλλάξουμε  εμείς. Ο παππούς μου έλεγε ότι τα νεύρα είναι γλυκά. Εθίζεσαι σε αυτά αλλά κάποια στιγμή θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ.
Βλέπω με  λύπη παιδιά από 15-20 χρονών να έχουν μέσα τους θυμό, να επαναστατούν χωρίς λόγο και αιτία, να τους φταίνε όλοι και όλα και να καταφεύγουν στην βία για να ξεσπάσουν το μίσος που κρύβουν μέσα τους σε έναν αόρατο εχθρό. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν θα γίνουν ο κρεοπώλης σου, ο μανάβης σου , ο ασφαλιστής σου, ο άντρας σου, ο κουνιάδος σου, ο γείτονας σου. Αυτός ο θυμός θα κρύβεται πάντα μέσα τους. Τώρα η αφορμή είναι το ποδόσφαιρο, ο διαιτητής ο προπονητής της ομάδας του. Αύριο θα είναι το ενοίκιο, η βενζίνη, η ανεργία.  Τώρα πετάνε πέτρες μπουκάλια φτύνουν βρίζουν. Αύριο τι? Ας κοιτάξουμε μέσα μας και ας σκεφτούμε ποιος πραγματικά φταίει? Σίγουρα όχι το ποδόσφαιρο. Ας μάθουμε να χάνουμε, ας μάθουμε να κερδίζουμε, ας μάθουμε να σεβόμαστε τον αντίπαλο. Ο θυμός μας μεγαλώνει. Και ένα πρωί ξυπνάς και αναρωτιέσαι αν άξιζε τον κόπο. Η πέτρα που πέταξες για να σου φύγει ο θυμός πέτυχε κάποιον στο κεφάλι και τον έστειλε «φυτό» στην εντατική. Εσύ ξεθύμανες και μια μάνα κλαίει. Σκέψου!
 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Rodopi Sports είναι ένα site το οποίο ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εδώ και 5 χρόνια περίπου. Ο αθλητικός κόσμος της Ροδόπης το γνωρίζει καλά. Ασχολούμαστε κυρίως με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς για τους επαγγελματίες υπάρχουν πολλά βήματα. Οι ερασιτέχνες αθλητές όμως τόσα χρόνια στερούνταν λόγου. Μέσω του Rodopi Sports λοιπόν γίνεται ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης γνώστης του τι συμβαίνει στον πρωτογενή αθλητισμό της περιοχής μας. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι όλοι όσοι βάζουν ψυχή και χρόνο για τον αθλητισμό. Τουρνουά, βραβεύσεις, βιντεοσκοπήσεις κτλ είναι λίγα από αυτά που έχει κάνει το site προσπαθώντας να προωθήσει τον αθλητισμό της περιοχής μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά…