-->

Δόξα Προσκυνητών: Τέλος για φέτος , του χρόνου πάλι

23 Μάιος 2017 Γράφτηκε από   Σκουταρίδης Γιώργος
Πλέον το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέρασε στην ιστορία με την ομάδα των Προσκυνητών να μετρά τα υπέρ και τα κατά αυτής της σεζόν και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ένα πρωτάθλημα που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού το Αγιονέρι αποχώρησε ενώ την ίδια τύχη είχε λίγες αγωνιστικές μετά και η ομάδα του Βατόλακου. Μόνο από αυτό μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο λανθασμένος ήταν ο σχεδιασμός του Α’ ομίλου με τις πολλές ομάδες και γεωγραφικά άνισες μεταξύ τους αφού τα χιλιόμετρα ήταν αμέτρητα. Ένας από τους λόγους για την αποχώρηση των παραπάνω ομάδων ήταν και αυτός, με τις ομάδες να δυσκολεύονται να μετακινηθούν . Ένα πρωτάθλημα δυο η τριών ταχυτήτων με την Καλαμαριά και την Δόξα Δράμας να μάχονται μόνες τους για την άνοδο , τις υπόλοιπες να παίζουν για τις πρώτες δέκα θέσεις ενώ στο  τέλος της βαθμολογίας απλά να γίνονται τα ματς. Το γεγονός ότι στα μέσα της σεζόν οι ομάδες δεν είχαν το άγχος του υποβιβασμού έφερε κάποια αδιαφορία από κάποιες ομάδες ενώ σε άλλες τους έλυσε τα χέρια δείχνοντας στον κόσμο πολύ καλή μπάλα. Μια από αυτές ήταν και η Δόξα Προσκυνητών.
Αν και πρωτάρα καλό ποδόσφαιρο για την Δόξα
Στο τέλος κάναμε το ταμείο, λένε οι περισσότεροι. Η Δόξα Προσκυνητών σε 30 αγώνες κατάφερε να έχει 6 νίκες , 7 ισοπαλίες και 15 ήττες. Πέτυχε 26 τέρματα ενώ δέχτηκε 46. Σαν πρώτη  φορά στην Γ’ Εθνική δεν είναι άσχημα ποσοστά αφού με τους 25 βαθμούς κατάφερε να πάρει την 13 θέση. Κατά την δικιά μας γνώμη και εφόσον υπήρχε και η ΑΕΠ δεν νομίζουμε να είχε πρόβλημα να πέσει κατηγορία η Δόξα. Ήταν πολύ καλύτερη ακόμα και από ομάδες που ήταν πιο ψηλά από αυτήν. Αλλά είπαμε χωρίς άγχος σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα χάνεται κάπως η μαγιά του ανταγωνισμού. Ωστόσο από την ομάδα του κ. Πουρλιάκα αλλά και του κ. Κλειτσιώτη βλέπαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έλειπε σίγουρα η εμπειρία αλλά είχε παίκτες που διψούσαν για να προσφέρουν καλή εικόνα προς τα έξω. Αυτό με βεβαιότητα το κατάφεραν.
Απών ο κόσμος της Κομοτηνής
Το αρνητικό κομμάτι για την πορεία των Προσκυνητών ήταν οι έλλειψη του φίλαθλου κοινού της Κομοτηνής στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης. Είναι λυπηρό φαινόμενο για μια ομάδα μεγάλου επιπέδου να κόβει εισιτήρια που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, με αποκορύφωμα στο τελευταίο ματς να υπάρχει μόνο ένα κομμένο εισιτήριο. Δεν γνωρίζω εάν μπήκε φρένο σε όσους ήθελαν να δουν την ομάδα το γεγονός ότι αγωνίζονταν λίγα χιλιόμετρα εκτός πόλης. Δεν είναι εικόνα καλή αυτή του ενός εισιτήριου για έναν σύλλογο που αγωνίζεται και θα συνεχίσει στην Γ’ Εθνική. Εξαιρούνται τα παιχνίδια που έγιναν στο ΔΑΚ, εκεί πραγματικά είχε περισσότερο κόσμο σε σύγκριση και με τον Πανθρακικό στην Super League τον καλό καιρό. 
Κεϊτα: ήλθε, είδε και απήλθε
Όταν ο Ιμπραήμ ΚεΪτα παρουσιάστηκε από τον γενικό διευθυντή του συλλόγου κ. Παγωνίδη οι περισσότεροι πίστευαν ότι  θα δώσει αυτό που έλειπε από την ομάδα μέχρι εκείνη την στιγμή , τα γκολ. Κατά την δικιά μας άποψη ο παίκτης δεν μπήκε ποτέ στην ομάδα, δεν προσαρμόστηκε δηλαδή. Ενδεχομένως οι  διαφορετικές συνθήκες από εκεί που ήταν μαζί με το χώρο προπονήσης αλλά και παιχνιδιού κράτησε το «μαύρο διαμάντι» των Προσκυνητών σε χαμηλά νερά. Πάλι τα κάστανα από την φωτιά τα έβγαλε ο Χρήστος Βάσκος, ο παίκτης εγγύηση για την ομάδα των Προσκυνητών όλο το διάστημα που ήταν στην Δόξα.
Πάρις Κατσαρός: από τους Αγίους στην Δόξα
Ήταν η καλύτερη μεταγραφή που έγινε τον Ιανουάριο. Ο Πάρις δεν χρειάστηκε να ενσωματωθεί στην Δόξα αφού φαινόταν ότι έπαιζε χρόνια. Έδωσε περισσότερη ταχύτητα ο Κατσαρός στο χώρο του κέντρου αλλά και μαχητικότητα. Δεν είναι κρυφό ότι τον παίκτητον καλοβλέπουν ομάδες και της Γ’ Εθνικής αλλά και της Β’.
Διοίκηση
Ποιος να το περίμενε ότι ένα μικρό χωριό της Ροδόπης θα ακουγόταν στα πέρατα της Ελλάδας μέσω ραδιοφώνου κάνοντας μας υπερήφανους για τον εκπρόσωπό μας. Τα μεγάλα μπράβο ασφαλώς ανήκουν στην διοίκηση των Προσκυνητών και τον κ. Λιάγκη που κατάφερε να πάρει την ομάδα διαλυμένη και μέσα σε λίγα χρόνια να την φτάσει εκεί που θα είναι και την νέα περίοδο. Τα εύσημα βεβαίως ανήκουν και στον γενικό αρχηγό κ. Τρίχα Γιάννη που έτρεξε πολλά εξωαγωνιστικά θέματα  με μεγάλη επιτυχία. Ελπίζουμε ο τελευταίος να άρει την απόφαση του να αποσυρθεί διότι τέτοιους ανθρώπους όπως το Γιάννη Τρίχα τους χρειάζεται το ποδόσφαιρο μας.
Κλειτσιώτης-Πουρλιάκας
Δυο πρόσωπα με διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το ποδόσφαιρό που έπαιζε η Δόξα. Και οι δυο πρόσφεραν τα μέγιστα για να φτάσει η Δόξα Προσκυνητών σε αυτό το επίπεδο. Γι’αυτό άλλωστε και οι δυο μαζί  πολλές φορές αντάλλασαν γνώμη για το παιχνίδι αλλά και για την πορεία του συλλόγου. Μπορεί να έφυγε ο Κλειτσιώτης από την ομάδα στα μέσα περιόδου, αλλά μόνο από τον πάγκο. Σε όλα τα άλλα ήταν κοντά. 
Πιο έμπειρη και δυνατή
Ελπίζουμε την νέα περίοδο η Δόξα Προσκυνητών να έχει κρατήσει τις στιγμές του πρωταθλήματος που μας πέρασε ως κόρη οφθαλμού. Αν θέλει να γίνει καλύτερη θα πρέπει να διορθώσει κάποια λάθη που έκανε , κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι. Δεν θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε και περισσότερα από μια ομάδα που για πρώτη φορά ανέβηκε στην Γ’ Εθνική, αλλά την νέα περίοδο θα πρέπει να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε όλους έτσι ώστε να αποδείξει ότι καλώς εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γ΄Εθνική. 
 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Rodopi Sports είναι ένα site το οποίο ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εδώ και 5 χρόνια περίπου. Ο αθλητικός κόσμος της Ροδόπης το γνωρίζει καλά. Ασχολούμαστε κυρίως με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς για τους επαγγελματίες υπάρχουν πολλά βήματα. Οι ερασιτέχνες αθλητές όμως τόσα χρόνια στερούνταν λόγου. Μέσω του Rodopi Sports λοιπόν γίνεται ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης γνώστης του τι συμβαίνει στον πρωτογενή αθλητισμό της περιοχής μας. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι όλοι όσοι βάζουν ψυχή και χρόνο για τον αθλητισμό. Τουρνουά, βραβεύσεις, βιντεοσκοπήσεις κτλ είναι λίγα από αυτά που έχει κάνει το site προσπαθώντας να προωθήσει τον αθλητισμό της περιοχής μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά…